Kouluttajat

Mentorit

Edutaidon kouluttajat, Mentorit ovat luokanopettajia, aineenopettajia ja aikuisopetuksen ammattilaisia. Heillä on monipuolista kokemusta teknologian hyödyntämisestä opetuksessa omilla teknologisilla erityisaloillaan ja he ovat valmiina välittämään osaamistaan eteenpäin.

Mentor ­kouluttajat käyvät oman osaamisensa täydennykseksi läpi organisaatiomme kouluttajakoulutuksen, jonka myötä he saavat oikeuden käyttää ja soveltaa vakioitua Edutaidon koulutussisältöä omilla opetusteknologisilla erityisosaamisen alueillaan.

Pedatek-kouluttajat

Pedatek-kouluttaja taitaa laaja-­alaista pedagogista soveltamista monimuotoisessa digitaalisessa laite- ja sovellusympäristössä. Kouluttajaksi tullaan oman osaamisen monipuolisen osoittamisen sekä uusien erityisalojen osaamisen päivittämisten myötä.

Pedatek-kouluttaja kykenee ohjaamaan opettajia yli oppiainerajojen erilaisten teknologioiden äärellä. Hänellä on vahva pedagoginen näkemys siitä, miten koko opetusteknologian kirjo on mahdollista nähdä opetuksen arjessa ja hän pärjää hyvin erilaisissa työyhteisöissä.

Olen Pasi Mustonen, aikuiskouluttaja Keravalta. Toimin Edutaidon koulutusjohtajana. Opetuskokemusta on kertynyt aikuisten lisäksi alakouluikäisten lasten opetuksesta sekä erityisopetuksesta. Tieto- ja viestintätekniikka vei minut mukanaan, kun toimin opettajana. Siirryin Vantaan sivistysvirastoon TVT-asiantuntijaksi ja sieltä kolmen vuoden päästä Helsingin opetusvirastoon opettajien TVT-täydennyskoulutuksen suunnittelu- ja koulutustehtäviin. Reilun vuoden oltuani freelacerina, siirryin Edutukun palvelukseen. Vapaa-aika kuluu perheen parissa ja sivutyön, musiikin, parissa.

Osaamisalueitani ovat: ohjelmistokoulutukset, verkko-oppimisympäristöt, kosketusnäytöt, videoneuvottelut, tablet-koulutukset (iOS, Android, Windows 10), Microsoft-koulutukset, Office 365-koulutukset, Google-palvelut, blogit ja wikit ja sosiaalinen media.

  • Pedatek – kouluttaja: opetusteknologiset ratkaisut laajasti

Olen Sebastian Räisänen, opetusteknologian ja oppisisältöjen asiantuntija. Olen toiminut pitkään oppilaitosten teknistämisen ja sähköisen sisällön kehittämisen parissa sekä kirjoittanyt tietokirjoja. Tekniikan tuntemus on intohimoni ja sen soveltaminen käytännön työhön osaamistani. Teknologian vastapainona toimii kotini luonnonrauha, perhe ja lemmikkikissat.

  • Muutoskoulutukset
  • Promethean-koulutukset
  • Toimiva Digiluokka
  • Tablet ja Chromebook -koulutukset

Moi! Nimeni on Markku Hilpinen. Toimin luokanopettajana Äänekoskella, mutta asun Jyväskylässä. Perheeseeni kuuluu neljä ihanaa naista, aviovaimo ja kolme tytärtä. Työni ohessa olen saanut mahdollisuuden perehtyä opetusteknologiaan. Tätä kautta olen ajautunut mukaan myös Edutaidon kouluttajajoukkioon. Kaikki alkoi osaltani Promethean-aktiivitauluista. Sittemmin olen laajentanut osaamistani sekä Android- että iOS- laitteisiin. Viimeisin “aluevaltaukseni” on O365-maailma. Mielestäni tärkein tavoite digitaitojen tuomisessa kouluun ja koululaisille on siinä, että erilaisista laitteista tulisi käytännöllisiä ja arkipäiväisiä työkaluja opiskelussa.


Olen Aleksi Komu ja asun Savonlinnassa. Tutkin, kehitän, kokeilen ja koulutan tieto- ja viestintäteknologiaan ja opetusteknologiaan liittyviä asioita. Koulutan opettajia hyödyntämään teknologiaa pedagogisesta näkökulmasta ja oppilaita hyödyntämään teknologiaa oppimisessa. Osaamisalueitani ovat Applen ja Googlen palvelut (Google Educator), graafinen ohjelmointi (peruskoulu), robotiikka, virtuaalitodellisuus sekä lisätty todellisuus opetuksessa.


Olen Ville Valpio ja toimin yhtenä Edutaidon kouluttajana. Asun Hämeenlinnassa vaimoni ja kolmen ihanan lapseni kanssa. Töissä olen käynyt kohta kymmenen vuotta naapurikunnassa, Hausjärvellä, luokanopettajana. Vapaa-aika kuluu pitkälti lasten harrastuksissa ja lasten kanssa.

Omalla ajalla pelailen jääkiekkoa, lenkkeilen, hiihdän ja käyn kuntosalilla. Olen saanut toimia alusta asti työyhteisössäni TVT-vastaavana ja pyrkinyt jatkuvasti kehittämään sitä puolta koulussamme ja kunnassamme. Smartboardien avulla olemme saaneet nauttia havainnollisista ja oppilaita aktivoivista oppitunneista jo usean vuoden ajan. Viime lukuvuonna pääsimme “pilveen”, kun koulullemme hankittiin viitisenkymmentä Chromebookia ja parikymmentä Android-tablettia sekä Google Apps For Education-tunnukset.

Muutoksessa mukana pysyminen vaatii innostuneita kouluttajia ja innostuneita kouluttautujia! Ja itse pyrin parhaani mukaan kunnostautumaan näissä molemmissa rooleissa.


Olen Nelli Äikää, luokanopettaja Espoosta. Perheeseeni kuuluu aviomieheni sekä kaksi liikunnallista poikaa. Vapaa-ajalla urheilen mielelläni sekä itsekseni että perheeni kanssa.
Olen pääasiassa työurallani toiminut alkuopetuksessa. Tämän lisäksi 5.-6. -luokkalaisten liikunnan, käsityön ja tvt-valinnaisen opetus on tullut tutuksi. Olen toiminut koulussamme tvt-vastaavana muutaman vuoden ja tästä intoutuneena hakeuduin syksyllä 2015 Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan työn ohessa Koulutusteknologiaa.
Työskentelen kunnassa, jossa Edison-oppimisalusta sekä O365-ympäristö on vahvasti mukana päivittäisissä toiminnoissa. Tableteista iOS-laitteet on tutuimpia.
Pysyäkseen kehityksen mukana, on jatkuvasti kehitettävä myös itseään!