Utelias ja Edutaito yhteistyössä kehittämään robotiikan ja tekoälyn tuottamia hyötyjä oppimisessa

Utelias Technologies  ja Edutaito ovat solmineet yhteistyön joka tuottaa asiakkaille kokonaispalvelun liittyen robotiikan ja tekoälyn hyödyntämiseksi kielten sekä vuorovaikutustaitojen oppimisessa.

Yhteistyö tukee teknologian kehittymistä sekä opetusalan uudistumista. Robotiikka ja keinoäly ovat valtavia mahdollisuuksia mutta eivät syrjäytä ihmisten kohtaamisen tärkeyttä. Uteliaan tuotteet ja Edutaidon osaaminen ja palvelut tukevat opettajan opettamista sekä oppijan oppimista.

“Uteliaan osaaminen ja tekeminen keskittyy itse tuotteen kehittämiseen. Yhteistyö Edutaidon kanssa mahdollistaa meille entistä paremman keskittymisen tähän ydintehtävään. Lisäksi Edutaidon laaja osaaminen auttaa meitä kehityksessä. Edutaito tulee ottamaan vastuun koulutuksista sekä tuotteen tuesta Suomessa.” yhteistyötä luonnehtii Johanna Hemminki, Uteliaan toimitusjohtaja.  

“Uteliaan tuote ja koko lähestyminen oppimiseen on poikkeuksellinen ja tulee muuttamaan kielten ja vuorovaikutustaitojen oppimisen. Me tuemme Uteliaan tuotekehitystä. Lisäksi tuotamme asiakkaille koulutukset, tukipalvelut ja tuemme toimintakulttuurin kehitystä. Uteliaan tuote on upea. On kuitenkin syytä muistaa, että opettajat ja oppijat tarvitsevat tukea sekä toiminnan sujuvuutta. Ilman toimintakulttuurin kehitystä ei hyötyjä saavuteta.” summaa Niko Eskelinen, Edutaidon asiakaskokemusjohtaja.

Elias on  tekoälyyn pohjautuva ratkaisu, joka auttaa harjoittelemaan vieraiden kielten puhumista ja viestintätaitoja.

Elias-oppimisratkaisu koostuu NAO-humanoidirobotista ja Elias-ohjelmistosta.

Robottiin asennetun Elias-ohjelmiston sekä selainpohjaisen sovelluksen avulla sympaattinen robotti osaa toimia oppimista edistävällä tavalla. Elias tukee uuden kielen käyttämistä heti alusta asti, johdattaa oppijan turvallisesti ja vaiheittain oikeaan viestintätilanteeseen ilman jännitystä tai virheiden pelkoa – ja kielitaito kehittyy nopeasti.

Elias-ohjelmiston interaktiiviset sisällöt perustuvat tosielämän vuorovaikutustilanteisiin ja kielivalikoimaan kuuluu yli 20 eri kieltä. Eliaksen avulla kielten oppiminen on hauskaa, tehokasta ja helppoa.

Lisätietoja:

Johanna Hemminki
Toimitusjohtaja                                                                                                          
johanna@utelias.io                                                                                                  
+ 358 (45) 110 3788

Niko Eskelinen
Asiakaskokemusjohtaja
niko.o.eskelinen@edutaito.fi
+358 (0) 400 912 646